Friday, June 15, 2012

PREMIUM BEAUTIFUL Boleh diguna kan semasa proses BERPANTANG ke?



Ramai yang bertanya soalan ni dengan saya boleh ke pakai PREMIUM BEAUTIFUL masa proses pantang nanti? Pakai Bengkung sahaja atau full set?

Majalah Pa & Ma pun ada recommend pakai PREMIUM BEAUTIFUL semasa berpantang siap kata Bengkung mama terkini gituh..


Mesti ramai yang fikir eh PREMIUM BEAUTIFUL ni kan korset mesti susah nak pakai.. mesti ketat.. nak breast feed pun susah. Ini jawapan nya. CLICK pada gambar untuk proses tumbesaran nya. later saya cerita kan pula pengalaman ibu breast feed yang pakai Premium Beautiful ni ya.




Maaf kualiti gambar tidak memberangsang kan [cuba tgk kat sini]

Untuk pengetahuan umum PREMIUM BEAUTIFUL ni ada saiz dan sebelum kita tentukan saiz nya kita perlulah ukur badan si pemakai terlebih dahulu. Dan set PREMIUM BEAUTIFUL ni sekali kita beli boleh pakai sampai bila-bila. Lifetime warranty (services FOC) maintenance nya PERCUMA. Ada pernah jumpa ke beli pakaian dalam yang ada lifetime warranty? Tak melampau kalau saya katakan u can save banyak bila tukarkan sahaja underware sekarang dengan PREMIUM BEAUTIFUL ni.

Macam mana saya kata boleh save? Kos beli Bra & panties telah tiada. Sesiapa yang ada keputihan tak perlu pakai pantiliner dah.. PREMIUM BEAUTIFUL membantu menyelesaikan masalah dalaman. Don't judge before you TRY. Hanya yang dah pakai sahaja dapat tau apa yang saya cakap ini betul atau sebalik nya.

Perlu di ingat kan pemakaian yang betul & saiz yang betul jga memain kan peranan yang penting. Jika tersalah ia tidak memberi kesan seperti mana yang anda harapkan. Jadi nak beli or nak pakai PREMIUM BEAUTIFUL WAJIB melalui agent-agent yang SAH & masih SAH. Jangan hanya melihat HARGA yang di tawarkan tapi lihat pada SERVICES yang di tawarkan.

Ramai yang saya jumpa kata dia sudah ada set PREMIUM BEAUTIFUL tapi mereka tak pakai sebab katanya tak selesa, sakit, susah. It's should be something wrong somewhere. Perlu di ingatkan PREMIUM BEAUTIFUL adalah pakaian dalam yang bila dipakai ia sangat selesa. bukan terlalu ketat, sendat atau menyiksakan.

Eventhough saya tak pernah mengandung or beranak lagi, saya selalu dengar a lot of complain on how women especially whine about their 'pantang' period. One, because of the food restriction...how can you survive without good food kan!..ouchhh....two, is how they're suffering with their bengkung yang panjang nya bermeter-meter dan kena lilit bahagian atas perut hingga ke punggung.

Ramai kawan-kawan yang dah bersalin bagitahu bengkung traditional leceh nak pakai kena ada orang tolong pakaikan kalau tak ia akan longgar dan paling seksa dia kata masa nak pergi toilet. saya pun masih ingat masa emak tengah berpantangkan adik bongsu saya, masa tu saya darjah 4, mak berpantang sendirian di rumah. So anak-anak yang dah besar and boleh di harap membantu saya & kakak lah masa tu. Saya ingat bila mak nak pakai bengkung mak akan mintak saya pegang tegang-tegang dan mak akan lilit-lilit. panjang sungguh kain tu. Masa tu saya tak faham kenapa mak buat macam tu.ehee ;)

Zaman moden sekarang, mesti ramai yang malas nak berbungkung panjang-panjang masa dalam pantang kan? Macam-macam alasan dicari nak elak pakai bengkung. Sekarang kita ada alternatif lain yang boleh di kategori kan sebagai bengkung moden which is PREMIUM BEAUTIFUL. Fungsinya sama macam berbengkung biasa but kita ada extra faedah yang kita dapat. Antara kehebatan utama bila pakai Premium Beautiful korset masa dalam pantang ni ialah boleh mengempiskan perut, mengecutkan rahim yang bengkak dan merapatkan vagina yang telah regang dan longgar.


Tahu tak kita bahawa ”Kehamilan dan kelahiran mengganggu badan wanita dan kesemua otot-otot, tulang, urat, sendi, dan lain-lain, sudah bertukar keadaan dan menjadi kembang dan bengkak disebabkan pengaruh hormon hamil.”

Jadi, masa dlm pantang lah kita nak kena jaga betul-betul badan kita if nak dapatkan balik bentuk badan sebelum hamil or sekurang-kurangnya boleh turunkan berat badan ke berat yang ideal.

ok memandangkan saya masih belum ada pengalaman diri sendiri berpantang dengan PREMIUM BEAUTIFUL nak dikongsi so saya share pengalaman sahabat saya merangkap mentor saya dalam dunia PREMIUM BEAUTIFUL ni.. Let's check it out : Credit to www.nurfaziha.com

Traditional Confinement Method (Without Premium Beautiful)

Since I started wearing Premium Beautiful, I have experienced many positive effects. First and foremost, I felt major changes in my body– The sides of my body became narrower… And it has also uplifted my body shape.

Many people have disbelief that Premium Beautiful can really help weight loss? It is very easy and of course possible – the person must religiously wear Premium Beautiful at a minimum of 8 hours per day. Drinking of plenty of water can also assist in detoxification.

Now, let me share my confinement experience with Premium Beautiful.

After my first child was born, I used the traditional confinement wrap (bengkung) which was quite complicated to wear because it had many strings on it, like shoe laces. I have always been an active person, so even during confinement, I used to walk and moved around like normal, not like someone in confinement period. I did not mean to be careless, but I was still getting used to being a mother and I felt that I need to attend to my crying newborn quickly. Therefore, the delivery wounds healed slowly. Even after 44 days, I could still feel the pain and stinging.


After wearing Premium Beautiful for Confinement

Not long after I gave birth to my second child, I started wearing Premium Beautiful (I was still in confinement period). Although I just had labour, I did not haste to start wearing it after knowing about its benefits. Many people doubt about the safety of wearing Premium Beautiful during confinement, especially when I tell them that it is safe to wear even after 3 days of delivery. The normal concern is if it would hurt to wear Premium Beautiful during confinement? Of course not! Wearing Premium Beautiful is really easy and you don’t have to open your legs widely for it to fit in. With Premium Beautiful, my perineal wound recovered within 2 weeks of delivery – Inside and outside! Unlike my first delivery, I did not feel the pain or stinging and my recovery was assessed and confirmed by the nurse.

I was really happy, who wouldn’t be right? My husband was also very impressed with my progress and the effects of Premium Beautiful Corset. For your information, Premium Beautiful is also known as “Abang Sayang” product. Why? Only Premium Beautiful wearers and their husbands would know… =D

The best part is, I lost the pregnancy belly quickly without applying ‘param’.




After 6 months wearing Premium Beautiful, CONSISTENTLY..!
No picture editting ok..


One more that I want to share is the benefit of using Premium Beautiful for nursing mothers. I am 200% for breastfeeding and wearing Premium Beautiful has enhanced my nursing experience. Unlike most nursing bras, Premium Beautiful has underwire and this will help to shape the breasts and prevent from sagging. Premium Beautiful enhances the production and flow of the breast milk, simultaneously helps to shape and firm the breasts.

Why Premium Beautiful an benefit nursing mothers and mothers in confinement?

Its bra cup is elastic and capable of supporting 1 size larger (nursing breasts will swell to 1 size larger when the milk is full)
Premium Beautiful bras are lined with cottons and allow the skin to breathe comfortably
The bra is well-fitted; therefore it will not inhibit the breasts from growing. Unlike normal nursing bra, wearing Premium Beautiful can prevent nipple infection and provides comfort to the wearer

Premium Beautiful can be worn at ease and to breastfeed, you can comfortably pull the cups downwards. Therefore, baby can be fed quickly and the breasts are still supported by the cups, therefore giving them a lift.

How do I wear Premium Beautiful during confinement?

During confinement, I wore Premium Beautiful during the day (from 6 am to 7 pm). At night, I will use the traditional wrap (bengkung) so that I can wash Premium Beautiful. After washing, I would hang the set to dry and it would be dry and ready to wear for the following day. It dries very easily. No fuss at all…!


The Benefits of Wearing Premium Beautiful during Confinement

1. You can wear Premium Beautiful without help of others.

2. It helps to shrink the womb and improves post-pregnancy belly shape, whether you had normal or caesarian delivery. This will be faster and better if you breastfeeds too!

3. It can improve blood circulation, therefore it can remove the blood discharge in the womb (nifas) better hence improving your well-being even after 1 week of labour

4. Tightens your breasts, thigh, waist and stomach

5. Supports the backbone, therefore reduces the back pain of new mothers while nursing. This is because Waist Nipper helps to support the postures.

6. The Long Girdle was specially designed to strengthen the womb muscles and improve its position.

Every woman is invaluable. If you take good care of yourself, you will be able to provide the best to your family.

And Premium Beautiful is the best investment for your health and body.

Last but not least..
With the same pose (well, more or less the same), but with different son & of course DIFFERENT SIZE..!





Menarik bukan? dan saya sudah pasti PREMIUM BEAUTIFUL menjadi pilihan hati. saya share sedikit kelebihan berpantang dengan memakai Premium Beautiful :-

1. Boleh memecahkan lemak dan selulit
2. Boleh mengempiskan perut dan mengurangkan berat badan supaya potongan badan kembali kepada bentuk asal
3. Melindungi organ dalaman dan membolehkannya lebih cepat kecut dan kembali ke tempat asal
4. Menggalakkan postur yang baik, justeru, membantu penyusuan bayi
5. Mengetatkan perut dan otot-otot yang longgar semasa kehamilan


PADA yang ingin mendapat kan set PREMIUM BEAUTIFUL anda atau mahu keterangan lebih lanjut hubungi saya di

019-7311 798 ATAU hanie_smiles@yahoo.com PM dalam Facebook saya juga boleh

[RUNDING CARA & DEMONSTRASI JUGA DISEDIAKAN]
HOOLLA ME

With L0vE : Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails