Tuesday, September 4, 2012

Rahsia ku kini milik mu jua

Aceee pinjam tag line simply siti sekejap.. Jangan kena saman sudah lah..ekeke.

Ada yang tanya kat saya..Eh kau ni semua nak makan, jaga lah perut tu sikit, kang meragam pulak. ada pulak yang kata pelik lah kau ni makan main balun je tapi senang pulak membuang nya. aku ni dh berapa hari tak membuang. Eh..eh apa saya ni mula-mula cerita dh cerita pasal buang membuang ni.. apa kess kan.

Takde korang masa raya hari tu sana sini beraya..tak tau apa lah yang di makan. Sana sini pergi orang hidang kan macam-macam makanan. Dari yang biasa-biasa sampai yang jarang-jarang jumpa. Saya harus lah cuba semua kan. Tak makan rasa rugi pulak, bukan selalu jumpa.. Itu lah saya pantang, bukan pantang makan tapi pantang jumpa. ekeke. Bukan apa kita hormati tuan rumah dah penat-penat masak tetamu tak nak makan pulak. Kalau tak makan pun bak kata orang JOHOR "Jamah" (Rasa sikit) kan.


Juadah Hari Raya

Meh nak bagitau RAHSIA ku. Siang memang lah makan tah hape-hape pun malam saya pasti kan mesti minum LACTOLITE untuk cuci usus kita dari sebarang toksid-toksid yang merbahaya . Perut selesa Badan pun sihat. Cewah dah macam tag line iklan pulak.

Mr.Husband pun dah jadikan LACTOLITE ni minuman wajib dia. Setiap malam before tidur mesti nak minum LACTOLITE, Kadang-kadang tu siap bancuh Lactolite + Low fat milk makan dengan Oat + corn flake. Haritu masa nampak dia makan cuba lah mintak sikit SEDAPPP sangat patut lah bukan main lagi dia.


Yang besat nya bila kita minum LACTOLITE malam, esok subuh-subuh kita dah ada gesa nak membuang. Dan proses membuang sangat lancar. Perut umpama kena FLUSH habis hampas-hampagas sekali harung keluar. Lepas tu badan rasa ringan, Tummy flat, angin semua keluar. Ini bukan ubat yang macam julap-julap ye. Ini seangkatan dengan vitagen/yakult. Ada tak pernah dengar iklan kat SINAR FM pasal raya-raya ni minum lah vitagen untuk kesihatan usus anda.

Beza nya vitagen dengan LACTOLITE dimana vitagen hanya ada pro-biotik (bakteria baik) sahaja. Tapi LACTOLITE ada pro-biotik (bakteria baik) & pre-biotik (makanan untuk bakteria baik). Maksudnya bakteria baik boleh kekal lebih lama di dalam usus kita sebab id datang dengan makanan nya. Logic lah kalau takde makanan cepat lah ia mati kan.

Nak tau apa tu LACTOLITE secara details boleh rujuk pada entry lama saya DISINI

Korang pernah dengar tak ada orang susah nak membuang air besar, makan-makan tapi tak buang-buang. Kemana makanan tadi pergi? atau ada makan dalam kuantiti yang banyak tapi membuang nya.. Alahai ciput je. Kemana pergi nya yang lain? Lagi-lagi musim raya ni kan.


Para pakar sangat mengesyorkan kita membuang air besar setiap pagi kerana setelah pukul 5 pagi, proses Detox dari Usus berakhir, sehingga sisa-sisa makanan mesti dikeluarkan di pagi hari. Jika tidak membuang di pagi hari akan membuat serapan nutrisi tidak berguna mengalir ke otak, yang akan membuatkan otak memperoleh nutrisi buangan. Itu sebabnya kita akan rasa blur dan otak menjadi slow serta susah untuk berfikir dengan baik. Jika kita membuang pada setiap pagi bermakna otak kita akan dibekalkan dengan isian yang baik-baik iaitu makanan yang baru kita makan. Bukan makan yang semalam yang sepatutnya kita sudah buang.


Masa jalan-jalan raya tu saya distribute free sample dekat a few kawan-kawan & saudara mara yang ada mengadu susah nk buang angin, nak membuang. Alhamdulillah mereka juga dapat kebaikan nya.

SMS one of them yang katanya ada masalah Buasir yang kronik.

Kalau Nak Cuba
Contact me 019-7311 798

With L0vE : Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails