Wednesday, October 17, 2012

Demam owh demam

Saya memang jenis tak suka makan ubat tak suka jumpa doctor. Tapi kalau sakit nk baik cepat. Aisshh ini yang selalu kena bebel ni. Ubat ni tadi saya telam sebab tak tahan sangat pening.




Dah 2 hari di landa demam masih belum kebah. Di luar panas dalam rasa sejuk sangat siap menggigil bagai. Berselimut je lah gamak nya.

Duduk sorang-sorang di rumah, nk bangun masak x larat kepala sakit pulak. Minum air makan kurma and madu je. Alhamdulillah takde lah rasa lapar sangat. Harap2 boleh bangun kejap lagi, satu keje pun belum buat lagi ni.

Doa kan saya cepat sembuh ya. Banyak benda tertangguh.

- Posted using BlogPress from my iPhone

We never walk alone

Since hari pertama saya buat business i never walk alone. Every single step will be guide. Business bermentor sangat mudah. semua di ajar, kami menjalan kan business secara online using social media using blog and facebook. So cara nak buat blog, cara update facebook juga di ajar. Then just duplicate to your mentee itu sahaja.

Dari dulu sorang-sorang now alhamdulillah my team dh semakin ramai.Ramai yang tak nk lepas kan peluang. Zaman masih muda masih kuat lah kita nk siap sedia kan keperluan akan datang kita. Rata-rata kita habis sahaja belajar sudah berhutang. Mana tak nya dgn pinjaman belajar, kalau ada kereta hutang kereta. Dengan single income memang belum cukup untuk kita buat saving.


Sebahagian my Johor Team. 


Tak tahu kita belajar lah kan. So kelas di beri secara percuma every week. Tapi di johor kelas khursus untuk team johor di adakan 2 minggu sekali.



As i said tadi mentor sentiasa guide kita. With CDM Fazi CDM Johor  pertama dibawah kepimpinan CDM Siti Rohana &CDM Hanis Haizi . Even sarat mengandung masih boleh buat business. Time ni sesi mencurah kan ilmu & setting plan untuk membantu rakan kongsi mendapat apa yang mereka mahu kan. We work together as TEAM [Together Everyone Achived More]



Ini DSM Atie ibu kepada 2 orang anak and business partners nya SM Dayah & Bakal SSM Umie. Mereka nie masih muda lagi, tak tunggu lama terus grap peluang yang datang. 

Ini masa sesi Personal Touch. Yang sentiasa di buat mengikut keperluan. Mereka sedia di bimbing dan membimbing.


Sempat Posing masa fitting Premium beautiful di stokis.








Ramai yang kata muka kami serupa walhal kami tak pernah kenal before. Itu yang di nama kan jodoh. Orang ini lah yang telah membentuk confident level saya. Banyak perkara saya belajar bukan ilmu business tapi ilmu kehidupan juga. Syukur di pertemukan.



Ini sesi jelajah Johor Bahru bersama Sifu @ founder Green Leaders Group CDM Hanis Haizi. Ilmu di sampai kan tak kira dimana. Mentor sedia membantu dan membimbing.


Lets Rock with us GLG Team in just 1-2 years your life will turn 360 degree same like our mentor CDM Hanis Haizi from fulltime house wife and now become very successful businesswoman & CDM Fazi from an ordinary person  become extra ordinary person. Take your time to read their story here and here

Contact me if you want to be apart of us
Hanie
019-731 1798 /hanie_smiles@yahoo.com


With L0vE : Hanie

Kisah Tujupakale



Suatu hari di kedai mamak, seorang lelaki bertanya kepada seorang mamak yang bekerja di situ..

Hasrul : dey mamak apa password WIFI kat sini?
Mamak : apa WIFI?? 
Hasrul : ini kedai punya internet la..
Mamak : Ooo..itu macam kalu, password dia tujupakale jugak
Hasrul : hah?? Mamak : “tujupakale..!” Hasrul : Apa tu..??

Mamak : Aiyoo..awak tanya passwordkan... tujupakale la..
Hasrul : Password dia tajupakale..!
Mamak : ya... tujupakale
Hasrul pun menaip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E. (ternyata salah)

Hasrul : dey, mamak apa password dia??
Mamak : tujupakale la…sudah tanya banyak kali jugak..aiyoo!!
Hasrul : kau bagi salah la, tu yg aku tanya balik
Mamak : mana ada salah..tujupakale

Hasrul : tak boleh la dey!!
Mamak : boleh la…
Hasrul : ko datang sini tengok aku taip..(mamak tu pun datang) kalo tak boleh kepala ko aku tuju!
Mamak : aiyoo abang jangan marah la..awak satu kali saya tengok (Hasrul pun taip)
Hasrul : ko tengok aku taip T.U.J.U.P.A.K.A.L.E… tengok, mana dapat!!

Mamak : dey, abang mari sini saya taip..awak kasi tekan salah butang jugak..
Hasrul : eh, ye ke…kau tekan la
Mamak : ini macam tekan la 7777 Hasrul : “ini TUJUH EMPAT KALI..!!”
Mamak : betul la saya cakap tujupakale..
Hasrul : huhhh apa pon x bley..



Sekdar meringan kan minda.. Happy working semua!

With Love
H@nie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails