Tuesday, November 6, 2012

Change your Life NOW or Never

Berkira-kira juga saya nak decide masa mula-mula nak start business ni. Bukan apa saya takut akan kegagalan kerana pernah kecundang dalam business lain suatu ketika dulu. 

Otak ni asyik fikir, Aku tak ada langsung ilmu berbusiness ni. Aku tak pandai nak menjual. Aku tak pandai berniaga. Aku tak pandai cakap. Aku selalu sibuk dengan kerja mana ada masa nk buat business.Itu semua alasan yang logik!.

Bab Modal pun satu problem bagi aku. mana ada saving kerja 6 tahun, Sebab gaji bila di bahagikan dengan 30 hari cukup-cukup makan je. Mana nk saving nya. Nak buat Loan? Dulu aku dah pernah buat loan untuk satu perniagaan lain. Sudah nya aku rugi. Bukan sikit-sikit puluhan ribu. Kerana itu juga habis duit gaji bayar hutang. Kemudian saya fikir balik sampai bila aku nak macam ni? kais bulan makan bulan. buat kerja hanya untuk hidup bukan untuk kejar impian aku.

kalau orang lain boleh buat dan bejaya sekarang why not me. Tak pandai boleh belajar. Setumpul tumpul cangkul kalau di asah lama-lama tajam juga. Memang aku kena buat business ni. Aku nampak future aku. Dalam jangka masa yang singkat kalau aku buat betul-betul aku pun boleh jadi macam mereka.



Than tak nak fikir panjang-panjang almost 2 years saya hanya menjadi penonton dan pembaca setia kisah kehidupan mereka yang dulu no body and now for me they is somebody yang mengkagum kan. 2 tahun saya pergi begitu sahaja tanpa ada perubahan yang mengembirakan. Tapi mereka? terus melakar kisah hidup yang lebih baik. Why not aku buat mcm mereka. Dah ada landasan susuri sahaja apa yang sudah mereka bina.

Kunci kejayaan kehidupan ku terletak pada tangan ku sendiri bukan orang lain! Hidup aku, aku yang tentukan arah tuju nya.



Tanpa buang masa terus decide buat business sama-sama dengan my mentor Fazi & Hanis Haizi. Ternyata mereka mentor yang sangat-sangat membantu. Saya yang dulu tak pandai itu dan ini sudah banyak yang berubah. Kalau dulu sifat pemalu & berat mulut tu menebal menjadi peramah & boleh bercakap. Every single STEP di ajar. We never walk alone! itu lah beza nya business bermentor ni. Yups you must choose the right GROUP! right leadership.

Sebelum mula tu macam-macam juga dugaan yang datang tapi itu bukan lah alasan untuk tidak melakukan.
Ada sesetengah orang bila ada cabaran sikit akan cakap macam ni " mungkin ini petanda dan pertunjuk dari Allah yang aku tak boleh buat business ni" Atau ada yang cakap " aku rasa susah sangat banyak sangat dugaan nya, mungkin bukan rezeki aku dalam business ni" Apakah???

Cuba korang tanya orang yang dah berjaya kat dunia ni contoh nya Donald Trump ke Bill Gates ke, agak-agak mereka tak ada cabaran langsung ke? terus je berjaya. Terus jadi Billionaire ke?



I'm nobody. No confident with my self!
and now
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V
Alhamdulillah lebih berkeyakinan. and totally banyk yang berubah. From nobody i will make sure become somebody

1st Trip Hong Kong



2nd trip Vietnam








Achieved 3rd level in business another 2 step to top level


3rd trip Holland & Belgium








Subhanallah cantik sungguh ciptaan Allah s.w.t. Rasa nak baring atas bunga ni.










Muka Gembira.


4rd trip Guang zhou 
and more to come. Be part of our journey !


Sedetik kita bertangguh, seminggu terus berlalu.
Tanya diri kita apa akan jadi 5 tahun dari sekarang kalau kita tak mula sekarang?
Mula kan langkah pertama anda sekarang!

I will be in Johor untill this Wednesday. Let's me explain how to start the business.


Lot's of LOVE
Hanie
019-7311 798


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails