Tuesday, November 13, 2012

10.11.12 is awesome Seindah tarikh nya!

Kalau date yang cantik ni ramai yang abadi kan dengan sesuatu yang bermakna dalam hidup mereka tak kurang juga saya. 10.11.12 our Business group under GREEN LEADERS GROUP [GLG] di bawah pimpinan CDM Hanis Haizi & CDM Razali Zain adakan Seminar SM/SSM Cycle 3 dekat Holiday Inn Glenmarie Subang.

Seminar ni basically untuk usahawan baru belajar cara untuk buat business, macam-macam ilmu yang di perolehi termasuk slot online marketing using social media yang di sampai kan oleh CDM Al-Faath suami kepada CDM Salha. Beliau adalah Ex-Web master and now buat business bersama-sama isterinya secara fulltime.

Kali ni seminar saya menjadi peneman rakan kongsi. Setahun lepas datang sorang-sorang. speaker adalah terdiri dari CDM baru berdanding dulu speaker terdiri dari otai-otai GLG. Isi ringkas, Mudah di fahami, and padat sangat membantu para SM/SSM untuk mempraktikannya nanti.

10.11.12 @ Holiday Inn Subang awesome 


350 orang hadir untuk seminar kali ini. Sebenarnya ramai lagi nak ikuti tapi disebab kan semua tempat dah penuh almaklum lah musim wedding semua hotel fully book!

Sangat beruntung berada di bawah pimpinan GREEN LEADERS GROUP. Walaupun founder of GLG CDM Hanis Haizi baru sahaja buat business ini lebih kurang 3.5 tahun tapi kejayaan beliau dalam business ini sudah menyamai dengan mereka yang dah lama buat. Tengok sahaja kalau trip melancong & majlis penganugerahan group Green Leaders antara yang teramai. Itu bukti bahawa CDM Hanis Haizi bukan mementingkan kejayaan diri beliau tapi kejayaan Rakan kongi under Green Leaders Group seiring.

Seminar kali ini berlangsung seawal 8.30 pagi-4.30 petang memang rasa masa berlalu sangat pantas. Rasa tak puas lagi. Tempat yang cantik & selesa, makan yang sedap, pengisian yang padat buat kan seminar kali ini awesome. Saya tak menang tangan menyalin setiap butir kata-kata yang keluar dari speaker rasa nk terkucil pun ku tahan sementara tunggu break.Lol


Before start seminar memang wajib lah bergambar kan. DSM Atie, Me and Bakal SSM Nurul Azilah.
DSM atie datang along the way dari JB and Nurul datang dari Mempaga, Pahang. Jauh bukan masalah, jarak bukan penghalang. Mereka dua sudah berkahwin dan dah ada baby pun. Yang buat mereka seronok setiap tengah bulan Bonus ada and saving untuk anak-anak semakin bertambah.

Masa break lunch & solat. masing2 serius menikmati makanan sambil otak ligat tak sabar nak terus apply segala apa yang dah dapat tadi.

After lunch break slot dengan CDM Hanis Haizi. Dah macam selebriti uouls, from head to toe kalah retis. ada yang merisik Blazer Versace yang CDM Hanis Pakai tu harga dia RM10k terus rasa umakk aii. Itu semua motivasi bagi CDM Hanis Haizi. You spend alot and u will work more harder. Benda boleh dapat and dah ada cara just buat sahaja! Owh my DREAM


After habis seminar tak lepas peluang lah kami untuk sesi bergambar. kemana sahaja bergambar memang tidak boleh di pisah kan dengan kami ke kami yang sawan gambar. Masa ni batteri phone saya dah nyawa-nyawa ikan. Kamera memang tak bawak dah sejak-sejak guna iphone ni.

My Team with CDM Hanis Haizi Young & Gorgeous. Tak tahan tengok handbeg dia Prada itu blink2 gitu. That one the only yang ada kat malaysia.


Sebahagian Group DSM Atie dari kiri Bakal SSM Dayah Juliana she is arkitek &Bakal SSM Umie  is Asst Arkitek. Mereka berdua ni masih muda tapi matlamat hidup jauh kedepan rebut peluang masa mula-mula jumpa peluang business ini. Mereka tidak menoleh kebelakang walaupun sesibuk mana still masih boleh manage. 

Sangat kagum dengan semangat mereka muda-muda sudah fikir masa hadapan. Kalau hanya mengharapkan makan gaji kami hanya cukup untuk makan, Impian kami macam mana? kalau gaji hanya cukup-cukup untuk makan. Yang paling best katanya dengan business every month boleh dapat bonus. Target mereka mahu 100% kumpul duit untuk wedding dari business. Yes u will my dear. Jika saya boleh lakukan, uouls juga boleh!Gaya mesti ada ;)


Beloved mentor CDM Fazi


Bakal SSM Eha from Kempas JB, She is Landscape Arkitek & Masih study master. Asalnya hanya nak jadi user sebab ada masalah kesihatan. After beberapa hari terus buat business. Nak kata sibuk she always busy with her work and study tapi dia pandai manage masanya. Kata nya Business online siapa pun boleh buat. We manage our time!. 


DSM Atie. Kami strangers sekarang closed friend. Memang cantik jodoh Allah, background kami sama as QS [Quantity Surveyor] di dunia pekerjaan hakiki kami tak di temu kan tapi dalam dunia business ini kami di pertemukan. Dari hanya pengguna terus turn to business. Setahun kami bersama dan insyallah hanya nyawa yang dapat memisahkan kami.

 Sebahagian Group Johor under CDM Fazi 


My 1st SM/SSM seminar masa ni baru sehari register terus joint ke seminar. Waktu ni saya datang sorang tak ada kawan and masih belum kenal sesiapa lagi. Yang saya kenal Hanis Haizi & Fazi je lah.

 Dengan Mentor Hanis Haizi 1st time jumpa, Before ni hanya follow nad tengok beliau dari blog sahaja sekarang face to face. Nervous i uouls ;)


 Fazi lah orang yang bawa saya ke sini. From day 1 sampai sekarang pegang saya tak pernah tinggal. Thanks Fazi!

Group Fazi setahun yang lepas, waktu ni masih belum seramai sekarang. Maaf gambar blur.

Setahun telah berlalu, tahun baru pun bakal menjelma. Kemana arah tuju kita? Kalau yang dah ada hala tuju teruskan. Pada yang belum cepat-cepat lakukan sesuatu. For me

" saya percaya esok sudah tidak boleh mengubah apa yang berlaku hari ini, tetapi hari ini masih boleh merubah apa yang terjadi pada hari esok!"


"Cabaran dan Halangan itu perkara biasa dalam meniti kejayaan. What more if you want to be extra ordinary from "normal" people kan? Kita kena buat perkara2 orang biasa tak sanggup buat. :)
Kurangkan mengeluh, banyakkan berfikir dan bertindak!"
Quoted by Hanis Haizi, One and only -Founder GLAMI'M PROUD TO BE IN GREEN LEADERS GROUP
be part of us!

With L0vE : Hanie
019-7311 798LinkWithin

Related Posts with Thumbnails