Thursday, January 31, 2013

Your SUCCESS and HAPPINESS start with YOU!

Pembuka event untuk tahun 2013 syarikat telah mengadakan satu majlis penganugerahan buat SM/SSM  pada 20 January 2013, 2 petang bertempat di dewan PGRM, Kuala Lumpur. Event ini adalah untuk meraikan para usahawan yang mencapai tahap jualan RM20,000 Sales [SM] dan RM60,000 sales [SSM].

Seramai lebih dari 3,000 orang yang hadir meraikan para usahawan yang menerima award ini. Itu yang seronok nya buat business ni. Setiap kejayaan kita akan di rai dan di beri penghargaan oleh syarikat, mentor, rakan kongsi dan juga keluarga. Secara tak langsung kita rasa diri di hargai dan menjadi pembakar semangat kita untuk terus maju. Ini lah kejayaan pertama anda tapi tanpa kejayaan pertama tidak akan ada kejaya kedua ketiga dan seterus nya.

For this award 2 orang business partners saya naik pentas. Sepatut nya ada beberapa orang lagi yang akan sama-sama mereka berdua naik pentas, Tapi atas beberapa urusan yang tak dapat di elak kan mereka tak dapat hadir. Insyallah in next award.

Sebelum majlis start sempat berposing dalam dewan. Nasib Mr. Husband  ikut sama. kalau tak memang ku takde gambar lah. Time ni ku baru sampai a bit late rushing dari kenduri kawen di kuala pilah than hantar inlaw and auntie ke Petaling Jaya and patah balik ke Cheras, Kuala Lumpur.

Us dalam dewan. Nasib camera mr. husband ada flash gambar guna ipong ku gelam gulita.

Grand Opening by CEO


  Award start


Penerima Award untuk Senior Sales Manager Azie my Kak Yong [elders sister] Now she menunggu masa to become Diamond Sales manager and insya Allah will be on stage this coming June.

Seterus nya protege saya Bakal SSM Nurul Azilah iaitu anak didik SSM Azie. Seorang Guru, Isteri & Ibu.
more strory you can read HERE


CONGRATULATIONS to both of u atas penganugerahan ini. Jadikan kejayaan pertama ini sebagai satu permulaan langkah untuk kejayaan akan datang.

Sempat ku tanya apa perasan mereka nk naik pentas terima award. Saja nak bagi mereka rasa apa yang ku pernah rasa. Dedua cakap nebes kemain.. and at the same time rasa terharu sebab di hargai sampai macam ni. Kalah rasanya masa KONVO dulu. Kat depan stage penuh dengan cameraman sampai tak tau nak tengok yang mana satu. LoL

After memasing dah settle terima award its time kita berposing la kan. Mujur lah memang Mr. Husband jenis yang suka mengambil gambar cuma larat tak larat je la nak posing kan. so layanss beberapa gambar yang daku rasa comel...Haha comels katanya 


us with CDM Fazi. Orang lain posing sopan ku telebih makan nasi beryani kot. maaf kan lah daku 

 Us with CDM Razli Zain Husband CDM Hanis haizi. Sekali lagi ku yang over. LoL



NF Group with CDM Hanis Haizi. Kali ni ku nampak tak berapa over kan. ehemm dura sorry!

 Nurul & CDM Fazi





Last but not least si penulis


Success seems to be connected with action. Successful people keep moving. They makes mistakes, but they don't quit!

Stay Tune, more update soon.

With Love
hanie



With L0vE : Hanie

Wednesday, January 30, 2013

Sanggul dengan SIPUT tu lain YE! Ini Mee Siput

Tadi pagi lepas siap2 kerja rumah sambil-sambil online terasa nk mengunyah terus teringat yang last week masa nk balik subang mak ada tapau kan MEE SIPUT. Terus zass krupkrupkrap owh seriusly memang susah nk berenti bila nak makan mee siput ni. Tambah plak ada pencicah nya SAMBAL TUMIS yang nyummy-nyummy itu.

Dan saya pun mengupload gambar MEE SIPUT di instagram ramai pulak yang komen di Facebook & Instagram ku.



Bila sebut pasal MEE SIPUT memang banyak sangat memori nya. Kalau sapa-sapa tak tahu ini lah makanan atupun snack kami warga muar dan seangkatan nya. Tempat lain saya kurang pasti ada ke tak. Even dalam johor sendiri tak semua daerah ada jual mee siput ni.

Zaman kanak-kanak dulu kat kedai-kedai runcit, kantin sekolah ini lah jajan [snack] yang jual . Harga dulu standard lah 10sen ke 20 sen sahaja. Sekarang ni sekeping dalam Singgit [RM1.00]. Di kedai runcit ada jual yang mentah biasa dia pack dalam 10-20 keping jual around Lima Ringgit gitu.

Gambar ehsan google


 Goreng masa minyak betul-betul panas kalau tak nanti mee siput akan keras.




 Ready to eat. Makan bersama sambal tumis. fuhh mmg terangkat!


Sekarang ada orang jual online mee siput tau, siap sambal. Tapi sambal dia ala-ala sos. kurang kick. Boleh google bagi sesiapa nk mencuba.



Kan tadi saya kata mee siput ni banyak beri kenangan pada saya kan. Mana tak nya saya and the geng budak-budak muar dulu zaman diploma lah yang memperkenal dan memperluaskan perkenalan mee siput dengan kawan-kawan dari negeri & daerah lain. Ingat lagi zaman diploma masa study kat UITM Seri Iskandar,Perak. Weouls stay hostel and nak keluar ke kedai atau pekan agak jauh and trasport pun taj berpa nak banyak. so kalau setiap kali balik kampung memnag tapau makanan sesaja lah.

Kalau balik kampung bawah beg bukan untuk isi baju tapi isi makanan. Lol. Kalau kat kampung musim buah-buahan lagi lah. segala apa yang ada nk di bawak. Senget bahu mendukung beg. From Tangka transit Pudu than ambik bas ke Ipoh atau Batu Gajah. Siap kawan-kawan yang tak balik tunggu saya tepi jalan tolong angkat beg. mana tak nya. dari jalan besar nak ke hostel jauh dan agak berbukit bukau. Main gate ke hostel ku semangat dengan stok2 makanan. Tapi heaven. heppening sangat! Sapa yang seangkatan and from seri iskandar tahu lah.

Sampai bilik kena serbu. Penuh sebilik kenduri mee siput lah kami. Kenangan semua tu. senyum sorang-sorang kalau ingat-ingat kan balik.


Kak nurul tu antara orang-orang nya lah tu. tak perasan plak last week dia dok shout out kata teringin mee siput.










Masa zaman kerja pun saya & Lin Fadzlin [roomate] kebetulan satu opis apa lagi, kami pun ulang balik nostalgia zaman diploma. kalau dah makan tu memang jadi syok tak boleh berenti. Lagi kalau sambal tumis nya sedap..Heaven. Sambal mak ku memang menjadi igauan setiap yang dah rasa..ekeke.. kidding. ;)

Opps jauh sangat saya cerita pasal mee siput. dh macam boleh buat drama pulak. Tajuk nya Mee siput sambal tumis mak mah. LoL

By the way ada ke yang teringin nak rasa. Next week insha allah saya nak balik kampung boleh lah saya tolong belikan. satu paket around RM6 gitu [kurang pasti] tapi tak lebih RM10 lah. Eh saya buklan ejen atau penjual tolong belikan je.


With L0vE
xoxo
Hanie

Friday, January 18, 2013

BB Plus Collagen-Repair Rebuild & Renew






Korang hari tu saya ada update dalam Facebook about this collagen produk and ramai yang pm tanya details pasal produk ni. So this entry hopefully dapat memberi sedikit sebanyak info kepada korang.

This produk sudah berada di pasaran agak lama tapi saya baru sahaja mencuba nya. Almakluma lah dulu perasan muda tak sedar diri dah masuk 3 series ni. And daku punya kulit kering sana sini. tumit kaki pecah-pecah so tu yang segera je mencuba. Alhamdulillah belum habis sekotak lagi pun dah nampak kesan nya.

Seperti ramai yang dah tahu penuaan merosakkan kolagen dan seterusnya merosakkan kulit

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.


Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Mengapa memilih BB Plus?
BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia. Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan  mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Bagaimana BB Plus Bertindak?
Mod tiga tindakan:
1. Memulih  - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi
    rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah
2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida
3. Memperbaharui -  Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru


 



Dos apakah yang efektif?
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan?
Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit?
Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi?
Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis.

BB Plus mengandungi peptida kolagen yang tinggi untuk mengganti dan membina semula rantaian kolagen yang diperlukan untuk menjadikan kulit anjal, lembab, tegang dan gebu menawan. Rasa enak campuran ekstrak blackcurrant 100% dan jus roselle berkualiti tinggi serta kolagen ikan yang tidak berbau.

See muka orang perasan muda dulu.[sambil geleng kepala lol]


7 Hasil Kulit Cantik
1. Kulit wajah berseri dan cerah
2. Kulit lebih anjal dan tegang
3. Kulit lebih halus dan gebu
4. Kulit lebih lembab
5. Kulit lebih licin serta kurang garis halus dan kedutan
6. Kulit lebih cepat sembuh dan pulih
7. Kulit kurang kesan kerosakan akibat sinaran matahari


Cara pengambilan nya:

Campurkan 1 paket BB Plus ke dalam 150ml air bersuhu bilik. Elakkan daripada menggunakan air panas. Kacau dan sedia diminum. Saya lebih suka minum dengan air sejuk[air peti ais] fuhh nyaman. Pengambilan terbaik adalah sebelum makan ataupun sebelum tidur.

Sesuai untuk pesakit diabetes, ibu yang mengandung, menyusukan. Warna, rasa dan tekstur produk dalam setiap kelompok mungkin berlainan disebabkan oleh ramuan asli yang digunakan.


Tanpa Gula dan Kolesterol
Gula gantian semulajadi dengan Indeks Glisemik yang rendah digunakan untuk memenuhi keperluan mereka yang mempunyai masalah jantung dan diabetes.

kandungan BB plus Kolagen ikan terhidrolisis, ekstrak biji anggur, Vitamin C, jus bunga roselle, jus buah blackcurrant, serat epal, inulin.


Tips : Minum air sekurang-kurangnya 1-3L setiap hari ( proses pembuangan asid dan pengantian cecair ) sesiapa sahaja boleh minum , bagus untuk ibu mengandung .



Harga sekotak RM180 [free postage within semenanjung malaysia]
SPECIAL PROMOSI: Beli 4 kotak percuma 1 kotak

Berminat contact me
Hanie
SMS/Whatssup/viber/line/call
019-7311 798
ATAU
hanie_smiles@yahoo.com


With L0vE : Hanie

Tuesday, January 15, 2013

YOU are What YOU think about!

Selalu kan kita dengar mahupun terbaca "Kita adalah apa yang kita fikirkan" Kuasa minda mampu memberi impak yang besar dalam kehidupan. Percaya atau tidak aset paling berharga bagi kebanyakan orang juga adalah yang paling kurang dihargai. Aset itu, bila ditangani dengan betul, akan mampu memberikan hasil secara dramatik. Aset yang tidak dapat dinilai harganya. Itulah otak manusia, fikiran dan proses berfikir. 

Sebahagian orang mempunyai otak yang penuh dengan pemikiran dan pengalaman negatif. Mereka akan secara terus-menerus "block mind set" mereka dengan "saya tidak mampu, saya tak boleh, saya tak tahu, saya takut, saya tak pandai, saya tak berani dan pelbagai lagi alasan mengapa mereka tidak mampu. Ada juga bila berdepan dengan peluang atau cabaran baru, otak mereka, seolah-olah terus bersifat menyerah kalah sebelum berperang. Kalau orang tak percaya kita itu tidak pelik dan tidak menjadi masalah. Yang menjadi masalah adalah bila diri kita tidak percaya/Yakin dengan diri sendiri itu adalah BENCANA!




Ramai yang akan memikirkan alasan sebelum cuba melakukan sesuatu perubahan yang positive. Rasa takut dan tidak percaya dengan kebolehan diri lebih menguasai minda mereka. Mereka tidak sedar bahawa mereka sedang merancang untuk menjatuhkan kekuatan diri sendiri! Siapa pun dapat mencari alasan, tapi dalam membangunkan kepercayaan diri, jangan sekali-kali membuat alasan. Perkara ini mungkin sangat menyenangkan dan mententeramkan hati, tetapi alasan-alasan hanya akan memusnahkan seseoarang dari mencapai sasaran. Ingatlah bahawa otak anda adalah kawasan penyimpanan. Apa yang kita masukkan padanya itu lah yang akan jadi pada kita, jadi gantilah benda-benda yang negatif dengan yang positif.


Ramai yang takut untuk gagal lalu mengambil keputusan untuk tidak mencuba. Tahukah anda bahawa orang yang sentiasa ingin berjaya itu tidak akan takut untuk menghadapi kegagalan. Mereka akan terus mencuba berkali-kali sehingga mencapai kejayaan yang diinginkan. Kegagalan di jadikan sebagai satu cabaran untuk meraih kejayaan. Kalau kita tidak berani mencuba kita tak akan tahu kebolehan diri kita sendiri. 

Cubaan yang di lakukan dan kegagalan yang di alami akan mendedahkan kita kepada tindakan yang boleh kita lakukan dan yang tidak boleh kita lakukan.



Hidup yang tidak memiliki tujuan jauh lebih menakutkan daripada hidup yang tidak mencapai tujuan. Saya sendiri pernah menemui kegagalan dan rasa takut untuk memulakan nya sekali lagi juga agak sukar bagi saya untuk melakukan. Tapi saya sentiasa cabar diri saya kerana saya yakin SAYA BOLEH BUAT! Berbekal kan keyakinan pada diri sendiri membawa saya ke arah sekarang ini. Kita tidak kalah kalau kita berada di bawah tapi kita akan kalah kalau kita tidak bangkit dari bawah.

Sebelum saya memula kan business ini saya selalu tertanya-tanya kenapa ramai juga yang buat biz nie asalnya orang senang, memang berada.. tapi masih lagi buat, kenapa..??? Sebab diorang nampak PELUANG BUAT DUIT LAGI BANYAK. Buat bisnes ni, MUDAH. Jangan terlalu banyak block dalam fikiran kita.. kalau banyak sangat block, memang takkan jadi. Mesti berani..! Berani cabar diri gapai impian..! Berani cabar diri untuk luangkan masa untuk keluar dari zon selesa, BUAT SEMENTARA SAJA untuk dapatkan keselesaan yang lebih lagi..! Berani cabar diri berikan yang terbaik untuk mak ayah kita..! Tak ada apa yang nak ditakutkan, sebab dalam biznes ni, leader sentiasa ada untuk back up tidak kira masa.

So, this is something for you to think about.. ini sekadar perkongsian saya.. apa yang biznes ni boleh beri perubahan besar pada income & kehidupan kita. Nak betul-betul tahu & Faham bertanya lah dengan orang yang memang buat business ini. Atau u can ask me anytime. Perubahan yang saya sudah rasai lebih bermakna jika dikongsi. Takut tu BIASA yang tak takut tu Allien. Perubahan tak akan terjadi tanpa ada apa-apa tindakan.  KALAU KITA BUAT DENGAN BETUL BERSAMA-SAMA DENGAN KUMPULAN YANG BETUL KITA BETUL-BETUL AKAN DAPAT GAPAI IMPIAN KITA.



Ask me how AND i will guide YOU, SHANGHAI is waiting YOU lets be part of us!

With L0vE : Hanie
019-7311 798

# TESTIMONIAL -Wanita Berpantang

Just nak share another testimonial wanita perpantang dengan premium beautiful kepada semua readers saya. Credit to my biz partner Eta Ismail Blog yang share her happy customer testimonial ini.

The story begin...

Ni testimoni salah sorang customer ita...Kak Yati nama dia, salah sorang senior ita masa sekolah menengah dulu…before die email ita testimonial die, die siap sms2 ita dulu kate yg die happy sgt sebab terkejut baru 1 minggu pakai PB da nampak sangat perubahan kt body curve dia.

she’s even smaller than badan die mase first deliver….so i present you…. Sebelum tu nak cerita sikit la. kak yati ni asal nya kurus je tapi bila dah deliver sampai 3 orang mula la mengembang sana sini kan. Mana anak sorang dulu, xde la mengembang sangat bila dah masuk 2 dah start naik mendadak..walaupn control makan badan tetap naik kata dia. Lepas berpantang anak ke 3 ni kak yati start pakai Premium Beautiful [PB]..masa sarungkan PB Kak Yati masih lagi dalam tempoh berpantang tau..baru dapat 20 hari kalau  ak silap..semangat nak kurus balik kan... testimonial…





Tahniah Kak…ita really happy to hear that…yup…mesti boleh berjaya punye..dont worry…just a few kg to go.. You can do it!!!Go…Go…Go…!!! If you still curious to know how this thing work…insyallah sblm raya mesti da nmpak da perubahannya nanti..




With L0vE : Hanie

Friday, January 11, 2013

NF GLAM Family Day Part 1

Sape kate buat biznes ni is always busy? kami masih ada masa untuk family. 22-23 december hari tu CDM Fazi anjur kn Family day untuk team fazi. Ini 1st time buat even ramai tak dapat joint atas urusan lain tapi alhamdulillah feed back yang sangat memberangsangkan. Bak kata CDM Fazi ini yang pertama kali & akan ada lagi lepas2 ni. 

Family day kali ni buat di Legacy Hotel atau nama lama nya Le Paris Port Dickson as suggested by DDM Zurai. Adil lah kira PD ni tengah-tengah antara utara &selatan. Masa Family day  ni la kami dapat kenal semua pasangan biznes & anak-anak bermain bersama-sama. Memang happening sungguh.

Di sebab kan ramai yang tersangkut dengan jem sana sini so aktiviti petang tu di tunda ke pagi esok nya. Kira free and easy lah petang tu. kami decide main-main and rendam diri kat pool je lah. Lama tak merenang-renang ni.. apa lagi.. sila lah muntah layan gambar-gambar ye..


Ini Baby CDM anak Fazi yg ke 3. Sapa lagi cute? ekeke





Kemain seronok lagi ha..hehe




Mak and kakak saya pun joint sesama







View from our room tingkat 6


Masa malam dinner ucapan aluan dr CDM Fazi



 Tegelak tengok gambar ni. Gambar-gambar candid mr.husband. Tak ingat apa yang kakak saya buat masa ni.

My team members.


 Arman bagi taklimat untuk game malam tu




Acara rebut kerusi bermusic kanak-kanak






Ha yang ni acara rebut kerusi dewasa lelaki & lucky mr.husband menang..yeaa!

haha apesal lah saya dok nyanga2 org lain maintain je cun!

Taklimat game tiup tisu.. lawak lah game ni.Tapi seronok

Posing sekali lagi sebelum start game. Ini team members saya malam tu
 



 
Umakaiii bersungguh2 meniup sampai terkangkang-kangkang..apa yang penting KERJASAMAAA.lol

Semua orang pakat2 gelak je

Eka excited betul ha..


 
segala aksi ada.. bersilat ke hape tah ni


yeaa ha

Silap gaya ke silat gayong ke cak lempong belasah janji tisu jangan jatuh ke bawah.



Memasing cuakkk


eka penuh ekspresi muka serius betul..

Fuh..fuh.. kembong kemain pipi 
 
Yes kami dah sampai dulu

Yea kami menanggggg!


 
Penyampaian hadiah untuk acara gula-gula misteri. yea my sister dapat!


Nasib tak hujan uouls mak nyanyi tah hape-hape lah..Agnes monica kau! nasib lah korang..kahkahkah

Tak lepas peluang duet lagu mawi & m.nasir lagi tu




Sesi tukar-tukar hadiah
 



Group photo malam sebelum masuk tidur..ekeke. see mak ku sporting habis. mak happy waktu ni lah nak bagi mak rasa happy kan. 

Di Gree Leaders Group kami bukan sahaja di ajar berniaga menggunakan social media marketing tapi kami juga di ajar diberi peluang dan di bimbing dengan pelbagai lagi ilmu tentang kehidupan duniawi & ukhrawi. Wang bukan segala-galanya tapi dunia kini segala-galanya perlukan wang. Be part of us untuk nikmati nya bersama-sama kami.

okiess. Tunggu part 2 ye uouls banyak lagi akan saya update. Day 2 lagi kelakar & happening.. stay tune!


special thanks to our beloved CDM Fazi & our TEAM for this awesome event!
All picturres credit to lovely Mr.Hubby. Memang lawak gambar2 you, Terbaik!
With L0vE : Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails