Wednesday, March 27, 2013

YOU Need Extra Money?

DREAMING OF BEING ONE OF SUCCESSFUL AGENT like us at GLAMpreneurs and our beloved GLAM founder HANIS HAIZI





AND you

Need EXTRA MONEY BUT don't have KNOWLEDGE doing business and lack of CONFIDENT?

i will show you how and guide you to be successful like us at GLAMpreneur!

before that let's me explain what can you get when you do the business.

Extra Income
Dengan business GLAMpreneurs anda mampu menjana pendapatan bermula dari 4-6 angka sebulan. Kami ada akademi sendiri untuk melatih & memberi tunjuk ajar secara percuma.

Car Fund


Anda boleh memiliki kereta idaman anda tanpa membayar mengguna kan duit poket anda. Sekali anda dah qualified tabung kereta sampai bila-bila anda akan menikmatinya. Bukan satu malah berapa sahaja kereta yang anda ingin kan.


Free 5 start Trip 3 kali setahun

June 2011


March 2012

April 2012

April 2012

June 2012

Dengan business ini lah saya mula kenal erti melancong. Setahun ada 3 kali trip perlancongan bukan sahaja dalam asia tapi ke benua eropah dan mekah juga. Semua di beri percuma termasuk tiked pergi+balik, Tempat tinggal, makananan & tour guide. Hanya duit shopping sahaja yang perlu anda bawa. Alhamdulillah selama setahun lebih ini merasa saya pergi 5 buah negara secara percuma.



How to be GLAMpreneurs?

MAKE AN APPOINTMENT REGISTRATION FEE ONLY RM50..!! AND I WILL HELP AND GUIDE YOU..!!

Hanie
019-7311 798
hanie_smiles@yahoo.com


With L0vE : Hanie

Monday, March 25, 2013

Sahabat Layanzz




Just to share u guys the awesome video from our GLAMpreneurs and sambil layans lagu sahabat by najwa latif very meaningful!

Layansszzz


Lirik Lagu Sahabat by Najwa Latif

Kau ada dikala ku suka
Dikala ku duka
setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada dikala ku perlu
setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Kau lah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidup ku

Kau lah yang di situ
Setia menunggu ku
Kau lah yang satu
Menjadi sahabatku

Sahabatku.

Wanna joint us for SHANGHAI TRIP and appear in the video? ask me how
019-7311 798

with Love Hanie

Friday, March 22, 2013

GLOW with my new biz

GLOW with our beautiful business partners dekat library RTM





- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, March 20, 2013

Ice cream punya cerita

Cuaca panas-panas macam ni ku terpikir umakkaii sedap kan kalau dapat makan aiskrim baskin robins dengan ubi rebus cicah sambal tumis ikan bilis. Eh eh apa saya melalut kan ni. Maaf kan lah saya korang.

Wah kau hanie terus tak hagak-hagak kan upload gambar di instagram lalu mengtaq mr.husband ajak pegi makan eskerim BR ni.




Dan feedback yang mengembirakan saya en.suami kata dia nak belanja ku koranggg. Owh senyum sampai ke telingan lah saya. Lol



Hari ni kan hari rabu tersangat lah elok untuk ke BR kan. Korang yang fanatik pinky pinky tu sila lah. Sure dapat murahhh :)


Ok korang boleh pergi BR sekarang dan tapaukan untuk saya juga ye. Banyak jimat tau dari hari biasa.

Seingat saya baru sekali try icecream BR ni tu pun sebab melayan cousin ku. Saya ni bukan lah pemakan icecream sangat. Ni je tetiba tekak teringin. Ok sekian. Nak tunggu pakcik icecream lalu.lol

With love
Hanie

- Posted using BlogPress from my iPhone

Sunday, March 17, 2013

BB Plus Kolagen baik untuk semua lapisan umur

Saya nak cerita sikit kandungan dan kebaikan pemakanan BB Plus Collagen ni. Ada yang mintak saya review detail BB plus ni  kan sekarang ni macam-macam jenis kolagen ada pasaran. So kita sebagai pengguna, kena pandai/ bijak memilih mana yang terbaik untuk badan kita.

BB Plus kandungannya Collagen nya antara yg paling banyak dan original. Semua pengguna BB Plus beri feed back yang positif kattanya baru consume seminggu kesan memang dah nampak. Bukan kata kulit nampak perubahan tapi tahap kesihatan mereka. Ada yang kata tumit kaki pecah-pecah dah nampak semakin pulih. Yang sakit-sakit sendi/joint sakit semakin hilang, Badan jadi ringan. Yang ada masalah pembuangan tak lancar terus mudah melawas, Dan ada yang mengalami masalah athritis luka-luka nya cepat kering.



Mesti ramai yang nak tahu apa yang ada dalam BB plus ni kan. So mari kita belajar tentang serba sedikit mengenai kolagen ini. Penting bagi kita tahu kandungan apa yang kita makan.



Apa itu kolagen

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Lapisan kulit yang ada kollagen vs kurang kollagen


Mengapa memilih BB Plus Collagen? 

Sebab nya ialah bahan ramuan nya sangat bermutu tinggi. BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia.

Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Ekstrak Biji Anggur, yang dikeluarkan dari kulit dan biji anggur, mengandungi perlindungan oligomeric proanthocyanidins (OPC) dalam kuantiti yang ketara. Kandungan utama ekstrak Biji Anggur adalah kompaun phenolic kepada mononers (catechins, epicatechin, dan taxifolin) dan flavonoid yang sejat. Ekstrak biji tersebut dibuktikan sebagai antioksida kuat yang dapat melindungi badan daripada proses penuaan dan pereputan dengan meningkatkan ketahanan plasma darah terhadap tekanan beroksida.


Kajian saintifik menunjukkan bahawa kuasa antioksida proanthocyanidins di dalam ekstrak biji anggur 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E dan 50 kali lebih berkuasa daripada vitamin C. Dan banyak ramuan lain nya.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan? Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis..

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit? Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimana BB Plus Bertindak? 
Melalui mod tiga tindakan: 
 1. Memulih - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah 
 2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida 
 3. Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru. 



Dos apakah yang efektif? 
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap. 

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi? 

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis. 

Antara Testimoni pengguna BB Plus
[Ihsan dari google]






My BFF share her feedback 

Info: Semua lapisan umurboleh menikmati BB Plus Kolagen ini. Ibu mengandung juga boleh minum BB Plus.


For more details can contact me
Hanie
019-7311 798
hanie_smiles@yahoo.com


With L0vE : Hanie

Tuesday, March 12, 2013

Resepi Roasted Black Pepper Chicken Hanie Style

Ini update resepi sabtu lepas. Weekend saya malas nak masak lauk pauk jadi kita masak je yang very the easy yang memang tahap pejam sebelah mata boleh buat punya. Serius kalau orang sakit mata tak ada alasan tak boleh masak ye boleh sangat cuba resepi saya yang so easy ni. lol

Macam biasa lah dah jadi habit kami suami isteri dok ber instagram sebelum makan. ehem bukan lah hari-hari cuma untuk sesuatu yang nampak unik dan di rasakan sedap. oopss kang ada yang sound kau ni menunjuk nunjuk ke hape ni asyik post gambar makanan je. Kira resepi ni memang sedap. TAK TIPU! Mr. husband makan 3 ketul out of 4 haha. Kemain menjilat jari uouls.

Dan lepas post je gambar menu malam tu ada yang komen "Resepi please!" dan ku sudah pun reply "nanti update kat belog ye..tunggu!"

So ini menunaikan janji lah yek. Sebelum bagi resepi meh nak show off lagi gambar dia dulu. hehe


Yang ni Mr. Husband yang punya

 Yang ni daku punya. Suci lagi..lol

Bahan-bahan

Bahan utama mestilah Ayam yang sudah di sembelih dan di basuh bersih [ikut berapa banyak yang anda mahukan] ku hanya guna 4 ketul sahaja.
1 biji lemon di perah airnya
1 biji bawang besar di potong-potong
3 biji bawang putih di ketuk
1/2 inchi Halia
Garam secukup rasa
2 sudu sos black paper [Saya guna jenama puteri]
Black paper sesedap rasa [ikut nak pedas mana]
3 sudu olive oil/minyak masak biasa
1 biji kentang [ikut suka nak letak berapa]
1/2 carrot di potong-potong [ikut suka nak buat bentuk apa]

Cara-caranya
Setelah ayam di basuh perah kan limau pada ayam untuk menghilang kan bau-bauannya dan berbau fresh. Maklum lah ayam tak mandi..ekeke..
buangkan air nya jika terlalu banyak.
cucuk-cucuk ayam dengan garfu supaya bahan meresap cepat
Lumurkan ayam tadi dengan garam, sos black paper & halia
Taburkan black paper mengikut tahap kepedasan yang di ingini.
Curah kan minyak masak/olive oil.
Masuk kan kedalam plate atau bekas untuk di bakar
Taburkan bawang merah, bawang putih, kentang & sayur-sayuran dan perapkan ayam seketika. [saya x perap lama pun 5 minit dah terus bakar]
Bakar pada suhu 190-200 darjah celcius selama 15-20 minit

P/S: Minyak lebihan pada bekas pembakar ayam boleh di guna untuk membuat sos nya. Cuma tambahkan sedikit sos blackpaper dan sos cili dan di masak seketika di atas api.

Okeh siap. Senang kan? kan saya dah kata pejam sebelah mata pun boleh buat. Kalau pejam dedua mata nanti x nampka pulak. lol


 Closed up sebelum habis entry

Eh Mash potato & coslow tu saya order dari KFC. ehee.. sebab tu saya kata sangat mudah!

ok selamat mencuba!

With L0vE : Hanie

Monday, March 11, 2013

Langkah-langkah sebelum, semasa dan selepas anda memakai PREMIUM BEAUTIFUL CORSET

Ada yang email, sms saya kata tak jumpa cara nak ukur cara nak pakai dan cara nak basuh. So saya re post entry lama dengan menggabungkan kesemua nya dalam satu entry bagi memudah kan anda semua. Sila Hopefully entry ni dapat membantu uouls.

CARA MENGUKUR BADAN SEBELUM PENENTUAN SAIZ PREMIUM BEAUTIFUL

Terdapat 4 bahagian badan yang perlu di ukur. Setiap ukuran adalah dalam sentimeter [CM]

1. Bust [Puncak Dada]
2. Underbust [Bawah Dada]
3. Waist [Pinggang]
4. Hips [Puncak Punggung]


Step 1


Step 2



 Step 3
(Teknik lurus kan tangan &ukuran Pinggang adalah yg selari dengan siku)


Step 4


Ukuran semua adalah di dalam CM dan perlu di ingat kan ukuran perlulah di ambil oleh ORANG LAIN maksudnya JANGAN diri sendiri mengukur badan sendiri. Sebab akan menjejaskan ukuran dam mempengaruhi pengiraan saiz. Saiz yang betul adalah penting demi mendapat impact yang berkesan.

Dah Dapat ukuran SMS/Email me details mengikut step di atas.


Pada yang malas nk ukur sendiri send Email/SMS to me nama, Contact no, Tempat tinggal/ tempat untuk jumpa & available date. Saya tolong anda ukur dan kira kan. Kita sihat, Cantik sama-sama ;)


CARA MENYARUNG/ PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL SET ANDA


Bagaimana cara nak pakai PREMIUM BEAUTIFUL?Meh sini saya buat tutorial bedasarkan pengalaman dan pengetahuan yang saya.




cara pakai Long Bra

1. Sarungkan bra ke badan & kemaskan (masukkan) payu dara ke dalam cawan bra.
2. Pasangkan cangkuk di bahagian belakang.
3. Rendahkan badan ke hadapan. Tarik semua lebihan lemak dibawah ketiak & dibawah lengan dan bawa ke hadapan, masukkan ke dalam bra cup.
4. Laraskan tali bra & kemaskan cawan bra supaya mendapat kedudukan yang selesa.
5. Perbetulkan kedudukan bra mengikut keselesaan anda.



cara pakai Waist Nipper

1. Pastikan Tali2 yg dibelakang berkedudukan di tulang belakang kita.bagi memudah kan pemakaian 'batu permata' berada agak2 ditengah badan (bahagian atas). Ikut keadaan, ada sesetengah yang mmg batu tu berada di tengah2 badan ada yang ketepi sikit.

2. Pasang kesemua cangkukPerbetulkan kedudukannya (position cangkuk memang di tepi badan).


3. Pegang kedua-dua hujung tali,tahan nafas & laras kn tali dengan menarik tali kehadapan dan cangkuk kan ia .Cangkukkan ikut keselesaan. Pastikan ianya selesa.(membawa kesan pinggang meramping)




cara pakai Long Girdle

1. Sarungkan Girdle seperti anda memakai seluar biasa.
2. Sarung kan secara perlahan2..jika tidak boleh masuk sampai keatas tarik sikit2 jahitan yg berada di kelengkang girder tu. Tarik sikit2 sehingga betul2 selesa.
3. Bila girder dah berada dalam kedudukan kemas,Tarik lebihan lemak ke atas agar ia membentuk punggung anda.
4. Perbetulkan kedudukan keseluruhan sehingga anda merasa selesa.


Pemakaian Set PREMIUM BEAUTIFUL yang betul mampu mempercepatkan proses pembentukan posture badan yang anda inginkan disampingkan menjimatkan masa pemakaian.

Pemakaian set  PREMIUM BEAUTIFUL   ni selama 8 jam boleh membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, badan menjadi lebih sihat dan menarik. Ianya juga boleh memberikan kesan serta-merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat kurus.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PENJAGAAN PREMIUM BEAUTIFUL












For FREE trial, consultation or special offer(s).
Contact Me Now!
019-7311 798
With L0vE : Hanie

TIDUR yang berkualiti menceria kan kehidupan ANDA


RAMAI di kalangan mereka yang bekerjaya dilihat tidak begitu mementingkan soal tidur. Ini mungkin kerana mereka tidak tahu bahawa tidur yang mencukupi dan berkualiti akan membuatkan kita lebih bertenaga dan ceria untuk memulakan hari yang baik.  -Petikan dari Utusan Malaysia Online

Berbantalkan Keyboard 

Sesetengah orang ada mengalami masalah untuk tidur mungkin mereka banyak memikir kan sesuatu sehingga waktu tidur pun masih berfikiran dan menyebab kan otak tidak berehat. Akibatnya bangun dari tidur badan terasa letih dan mengantuk even baru bangun tidur. Dalam kehidupan zaman sekarang amat susah untuk mendapat tidur yang benar-benar berkualiti kerana  masing-masing sibuk bekerja demi memenuhi keperluan kehidupan dan telah mengabaikan kepentingan waktu tidur.

Setiap individu dinasihatkan mendapatkan tidur serta rehat yang secukupnya iaitu antara tujuh hingga sembilan jam sehari. Menurut Pakar Terapi Hipnotik, Julian Leicester, tidur juga seharusnya diseimbangkan agar badan dan minda tidak mempunyai tekanan. -Petikan dari Utusan Malaysia


Kesibukan bekerja sehingga menggangu tidur

Penting untuk manusia mendapat TIDUR yang berkualiti atau di panggil Deep Sleep ni. Antara kebaikan nya:-

1. Semua sel badan akan diperbaharui dan diaktifkan.
2. Kegiatan otak seperti mengawal emosi, proses membuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan.
3. Menguatkan minda dan tahap kesedaran
4. Tenaga otak dipertingkatkan, melindungi otak dan meningkatkan minda
5. Melambatkan proses penuaan, memanjangkan umur.
6. Menggalakkan pembaharuan sel kulit, meningkatkan kecantikan kulit
7. Menggalakkan pertumbuhan bayi dan kanak-kanak
8. Menghilangkan kepenatan, memulihkan keadaan badan, menjana kembali tenaga.
9. Untuk kesihatan mental, meningkatkan daya tumpuan dan keupayaan membuat keputusan yang bijak. 

Dengan teknologi yang semakin berkembang, para saintis telah membuat kajian dan mencipta satu produk yang dapat membantu kita semua bagi mendapatkan tidur yang berkualiti. Maka terhasillah BIO VELOCITY SLEEP MATE.

 Boleh di jadikan pelapik tilam/selimut/bantal


BAGAIMANA BIO VELOCITY SLEEP MATE MEMBANTU ANDA SEMASA TIDUR

1. Menggalakkan peredaran darah dan memperkuatkan fungsi jantung
2. Meningkatkan kadar kandungan oksigen dalam darah, mengaktifkan fungsi-fungsi sel
3. Meningkatkan kadar metabolisma
4. Meningkatkan sistem imunisasi
5. Meningkatkan keupayaan penyembuhan sel
6. Meningkatkan aura tubuh manusia dan kecergasan, melegakan kepenatan dan lebih bersemangat.
7. Menstabilkan emosi dan menghilangkan tekanan
8. Mengurangkan kesan negatif radiasi elektromagnet.


TEKNOLOGI PRODUK BIO VELOCITY Teknologi BV (bio velocity) ialah dengan menggunakan bentuk tenaga tulen semulajadi yang berasal dari cahaya matahari yang telah melalui proses tersendiri dan mengaplikasikan ke dalam sleep mate ini maka terhasillah BIO VELOCITY SLEEP MATE.



Bio Velocity Sleep Mate sesuai diguna kan oleh semua golongan dan peringkat umur Terutama nya bagi mereka yang mengalami masalah-masalah seperti di bawah

Mencegah lebih baik dari mengubati

Cara penjagaan Bio Velocity Sleepmate ini sangat mudah. Cuci setahun sekali sahaja. Ia adalah anti dust, anti gravity. Jika terdapat kekotoran hanya perlu membasuh ditempat yang terkena kotoran itu sahaja. Jemur pada waktu matahari pagi waktu disaran kan sekitar pukul 8 pagi sehingga 11 pagi sahaja kerana waktu ini cahaya matahari baik. 



Pengalaman pertama saya menggunakan Bio Velocity ni sangat memuaskan hati. Seperti berurut sakit-sakit sendi hilang. Mr. husband haya letak kan Bio velocity ni di bawah pelipat lututnya sakit dan bunyi-bunyi pada bahagian lutut hilang kesakitan berkurangan. Walhal telah pun mengalami kesakitan sejak accident 10 tahun yang lalu, bermacam ubat urutan di lakukan tiada kesan. Dengan BVSM dan atas izin Allah s.w.t ada perubahan. Alhamdulillah. Teruja saya dengan produk terbaru syarikat ni.

Bio Velocity ini bersaiz queen bed dan tidak lah terlalu tebal. Lebih kurang macam comforter. Di pack didalam beg yang berzip mudah untuk di simpan/di bawa kemana-mana.

More about BVSM atau Testimoni baca DISINI

PROMOSI
BELIAN SECARA CASH/CC
akan dapat Special Price & Gift

Berminat mendapatkan nya atau runding cara boleh contact me
Hanie
019-7311 798
hanie_smiles@yahoo.com


With L0vE : Hanie

Friday, March 8, 2013

Pizza Hanie style

Salam Jumaat korang

Sekejap je masa berlalu kan. Tup tup dah nak habis minggu. Dah lama ku bertangguh nak update pasal resepi homemade pizza ku tu kan. Maaf kan lah daku ini.

Hari ni saya dah rajin sikit nk menaip mari nk share. Actually idea nak buat pizza sendiri ni as suggest by Mr. Husband. Pepagi hari tetiba dia cakap " Malam nanti kita buat pizza nak tak?" ku terus katakan kan OK! petang nanti lepas appointement kita pegi beli barang ek.

So while daku ber meeting clients dekat SACC mall Mr. Husband excited ke giant kat bawah SACC membeli barang-barangnya. Macam-macam lah dibelinya. Gaya dah macam nak makan pizza sebulan. Lol

Balik je rumah terus menguli. Kiranya ku belasah jek main campak-campak. Daku ni kalau bab merujuk resepi kang jadi benda lain. Ada je yang spoil nya. Sampai Mr. Husband pun kalau ku masak sesuatu yang baru mesti dia tanya ni campak-campak ke tengok resepi. Lol


Meriah uouls melimpah ruah bahan-bahan nya.

Sebenarnya ke enakakn pizza terletak pada base dia. Toping tu campak jek lah apa pun yang kita nak.ehee
Ok base dia saya buat ala-ala nak buat doh donut je. cuma saya tak letak telur je lah.

Untuk Doh pizza Bahan-bahan nya:-
2 cawan tepung gandum
1/2 mauripan (Yis Segera)
1 camca teh garam
1 camca teh gula
1 camca teh bread improver
2 sudu butter/minyak masak/minyak zaitun
1/2 cawan air di tuang sikit-sikit


Maaf bahan-bahan lain lupa nak snap

Cara-cara nya:-

Masuk kan kesemua bahan di atas kecuali air kedalam bekas untuk di uli
Tuang air sedikit demi sedikit sehingga membentuk doh yang tidak keras/terlalu lebik
Kemudian sapu doh dengan butter/minyak masak/minyak zaitun biar rehat kan & tutup selama 30 minit - 45 minit sehingga doh kembang menjadi double.
Selepas itu tekan-tekan doh gelek atau tekan-tekan mengikut bekas acuan pizza anda.
Cucuk permukaan doh dengan garfu
Letak kan sos tomato/black paper dan tabur kan toping berselang seli dengan cheese.
Saya guna 2 cheese Cheedar & pamesan konon nak bagi pizza ku kaya dengan cheese.


 Sos ku guna sos spegeti+Sos Cili life+Black pape cap puteri kemudian sila rata kan ye



Prooses tabur menabur bahan-bahan


Melimpah ruah jadi nya, Dah siap menabur toping sila panas kan over pada suhu 190 darjah salsius selama 20-25 minit. Loyang harus lah di sapu mintak atau butter supaya tak lekat. Ku guna aluminium foil sonang.

 Siap di bakar-pandangan depan



 Siap di bakar-Closed up


 Siap di bakar-Pandangan sisi

Ok korang kalau nk cuba silah lah.resepi syok sendiri versi campak-campak dari ku. takde lah sehebat raja pizza dan ku juga buklan lah seteror Mat Gebu. Next ku kongsi resepi nasi tomato campak-campak terus jadi ye. Memang magic.. hehe

With L0vE : Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails