Sunday, March 17, 2013

BB Plus Kolagen baik untuk semua lapisan umur

Saya nak cerita sikit kandungan dan kebaikan pemakanan BB Plus Collagen ni. Ada yang mintak saya review detail BB plus ni  kan sekarang ni macam-macam jenis kolagen ada pasaran. So kita sebagai pengguna, kena pandai/ bijak memilih mana yang terbaik untuk badan kita.

BB Plus kandungannya Collagen nya antara yg paling banyak dan original. Semua pengguna BB Plus beri feed back yang positif kattanya baru consume seminggu kesan memang dah nampak. Bukan kata kulit nampak perubahan tapi tahap kesihatan mereka. Ada yang kata tumit kaki pecah-pecah dah nampak semakin pulih. Yang sakit-sakit sendi/joint sakit semakin hilang, Badan jadi ringan. Yang ada masalah pembuangan tak lancar terus mudah melawas, Dan ada yang mengalami masalah athritis luka-luka nya cepat kering.Mesti ramai yang nak tahu apa yang ada dalam BB plus ni kan. So mari kita belajar tentang serba sedikit mengenai kolagen ini. Penting bagi kita tahu kandungan apa yang kita makan.Apa itu kolagen

Kolagen membentuk 70% daripada lapisan dermis kulit. Ia adalah bahan utama dalam kulit, tulang, rawan dan pelbagai tisu penghubung di dalam badan kita. Kolagen membantu pertumbuhan semula kulit baru serta mengekalkan kelembutan kulit. Di dalam sendi rawan, ia berfungsi sebagai kusyen untuk mengurangkan bebanan terhadap sistem struktur badan terutama pada pinggul, sendi dan lutut.

Faktor penuaan luaran dan dalaman boleh merosakkan fiber protein, fibroblas dan vitamin yang diperlukan untuk merangsang penghasilan kolagen. Kekurangan kolagen adalah antara faktor penyebab terjadinya proses penuaan kulit.

Lapisan kulit yang ada kollagen vs kurang kollagen


Mengapa memilih BB Plus Collagen? 

Sebab nya ialah bahan ramuan nya sangat bermutu tinggi. BB Plus diperbuat daripada kolagen ikan yang bermutu tinggi. Kolagen ikan dikelaskan sebagai Kolagen Jenis 2, yang mempunyai struktur rantaian asid amino yang seakan-akan sama seperti yang terdapat dalam kolagen manusia.

Habitat semulajadi ikan menyebabkan kolagen ikan mempunyai kandungan Prolin dan Glisin yang cukup dalam suhu badan ikan yang rendah iaitu sama seperti kolagen manusia. Prolin dan Glisin adalah dua jenis asid amino yang penting untuk penghasilan kolagen, mengekalkan kecantikan kulit dan kesihatan rawan. Kolagen ikan ditukarkan menjadi peptida dengan menggunakan teknologi terkini untuk sumber kolagen yang kaya dan kesan penyerapan yang lebih baik.

Ekstrak Biji Anggur, yang dikeluarkan dari kulit dan biji anggur, mengandungi perlindungan oligomeric proanthocyanidins (OPC) dalam kuantiti yang ketara. Kandungan utama ekstrak Biji Anggur adalah kompaun phenolic kepada mononers (catechins, epicatechin, dan taxifolin) dan flavonoid yang sejat. Ekstrak biji tersebut dibuktikan sebagai antioksida kuat yang dapat melindungi badan daripada proses penuaan dan pereputan dengan meningkatkan ketahanan plasma darah terhadap tekanan beroksida.


Kajian saintifik menunjukkan bahawa kuasa antioksida proanthocyanidins di dalam ekstrak biji anggur 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E dan 50 kali lebih berkuasa daripada vitamin C. Dan banyak ramuan lain nya.

Bagaimanakah dengan aksi perlindungan antioksida tambahan? Jus blackcurrant mengandungi anthocyanin untuk melindungi kulit muka dan badan daripada sinaran UV dan radikal bebas. Ekstrak biji anggur dengan OPC (oligomeric proanthocyanidins) mengurangkan ketidakselesaan kulit serta menggalakkan penyembuhan kulit. Vitamin C dan roselle menguatkan rantaian kolagen, melindungi kolagen di dalam dermis kulit dan menggalakkan proses sintesis..

Bagaimanakah BB Plus dapat meningkatkan kualiti kulit? Serat epal dan inulin (serat diet) menggalakkan pencerahan kulit melalui proses detoksifikasi.

Bagaimana BB Plus Bertindak? 
Melalui mod tiga tindakan: 
 1. Memulih - Menggalakkan pembersihan mikro, menggantikan peptida kolagen bagi rantaian kolagen yang telah rosak ataupun lemah 
 2. Membina - Menguatkan dan melindungi rantaian kolagen melalui proses antioksida 
 3. Memperbaharui - Menggalakkan pertumbuhan dan penghasilan sel kolagen baru. Dos apakah yang efektif? 
Hanya 1 paket (5g) setiap hari untuk memiliki kulit muda yang cantik dan mulus. Proses hidrolisis menghasilkan peptida (3,000 saiz Dalton) yang sedia diserap. 

Bagaimanakah BB Plus dapat membantu mengurangkan ketidakselesaan penyakit sendi? 

Peptida kolagen ikan adalah sumber Kolagen Jenis 2 yang baik dan merupakan komponen utama dalam rawan untuk membantu mencegah keradangan yang disebabkan oleh rheumatism and osteoarthritis. 

Antara Testimoni pengguna BB Plus
[Ihsan dari google]


My BFF share her feedback 

Info: Semua lapisan umurboleh menikmati BB Plus Kolagen ini. Ibu mengandung juga boleh minum BB Plus.


For more details can contact me
Hanie
019-7311 798
hanie_smiles@yahoo.com


With L0vE : Hanie

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails