Tuesday, January 15, 2013

YOU are What YOU think about!

Selalu kan kita dengar mahupun terbaca "Kita adalah apa yang kita fikirkan" Kuasa minda mampu memberi impak yang besar dalam kehidupan. Percaya atau tidak aset paling berharga bagi kebanyakan orang juga adalah yang paling kurang dihargai. Aset itu, bila ditangani dengan betul, akan mampu memberikan hasil secara dramatik. Aset yang tidak dapat dinilai harganya. Itulah otak manusia, fikiran dan proses berfikir. 

Sebahagian orang mempunyai otak yang penuh dengan pemikiran dan pengalaman negatif. Mereka akan secara terus-menerus "block mind set" mereka dengan "saya tidak mampu, saya tak boleh, saya tak tahu, saya takut, saya tak pandai, saya tak berani dan pelbagai lagi alasan mengapa mereka tidak mampu. Ada juga bila berdepan dengan peluang atau cabaran baru, otak mereka, seolah-olah terus bersifat menyerah kalah sebelum berperang. Kalau orang tak percaya kita itu tidak pelik dan tidak menjadi masalah. Yang menjadi masalah adalah bila diri kita tidak percaya/Yakin dengan diri sendiri itu adalah BENCANA!




Ramai yang akan memikirkan alasan sebelum cuba melakukan sesuatu perubahan yang positive. Rasa takut dan tidak percaya dengan kebolehan diri lebih menguasai minda mereka. Mereka tidak sedar bahawa mereka sedang merancang untuk menjatuhkan kekuatan diri sendiri! Siapa pun dapat mencari alasan, tapi dalam membangunkan kepercayaan diri, jangan sekali-kali membuat alasan. Perkara ini mungkin sangat menyenangkan dan mententeramkan hati, tetapi alasan-alasan hanya akan memusnahkan seseoarang dari mencapai sasaran. Ingatlah bahawa otak anda adalah kawasan penyimpanan. Apa yang kita masukkan padanya itu lah yang akan jadi pada kita, jadi gantilah benda-benda yang negatif dengan yang positif.


Ramai yang takut untuk gagal lalu mengambil keputusan untuk tidak mencuba. Tahukah anda bahawa orang yang sentiasa ingin berjaya itu tidak akan takut untuk menghadapi kegagalan. Mereka akan terus mencuba berkali-kali sehingga mencapai kejayaan yang diinginkan. Kegagalan di jadikan sebagai satu cabaran untuk meraih kejayaan. Kalau kita tidak berani mencuba kita tak akan tahu kebolehan diri kita sendiri. 

Cubaan yang di lakukan dan kegagalan yang di alami akan mendedahkan kita kepada tindakan yang boleh kita lakukan dan yang tidak boleh kita lakukan.



Hidup yang tidak memiliki tujuan jauh lebih menakutkan daripada hidup yang tidak mencapai tujuan. Saya sendiri pernah menemui kegagalan dan rasa takut untuk memulakan nya sekali lagi juga agak sukar bagi saya untuk melakukan. Tapi saya sentiasa cabar diri saya kerana saya yakin SAYA BOLEH BUAT! Berbekal kan keyakinan pada diri sendiri membawa saya ke arah sekarang ini. Kita tidak kalah kalau kita berada di bawah tapi kita akan kalah kalau kita tidak bangkit dari bawah.

Sebelum saya memula kan business ini saya selalu tertanya-tanya kenapa ramai juga yang buat biz nie asalnya orang senang, memang berada.. tapi masih lagi buat, kenapa..??? Sebab diorang nampak PELUANG BUAT DUIT LAGI BANYAK. Buat bisnes ni, MUDAH. Jangan terlalu banyak block dalam fikiran kita.. kalau banyak sangat block, memang takkan jadi. Mesti berani..! Berani cabar diri gapai impian..! Berani cabar diri untuk luangkan masa untuk keluar dari zon selesa, BUAT SEMENTARA SAJA untuk dapatkan keselesaan yang lebih lagi..! Berani cabar diri berikan yang terbaik untuk mak ayah kita..! Tak ada apa yang nak ditakutkan, sebab dalam biznes ni, leader sentiasa ada untuk back up tidak kira masa.

So, this is something for you to think about.. ini sekadar perkongsian saya.. apa yang biznes ni boleh beri perubahan besar pada income & kehidupan kita. Nak betul-betul tahu & Faham bertanya lah dengan orang yang memang buat business ini. Atau u can ask me anytime. Perubahan yang saya sudah rasai lebih bermakna jika dikongsi. Takut tu BIASA yang tak takut tu Allien. Perubahan tak akan terjadi tanpa ada apa-apa tindakan.  KALAU KITA BUAT DENGAN BETUL BERSAMA-SAMA DENGAN KUMPULAN YANG BETUL KITA BETUL-BETUL AKAN DAPAT GAPAI IMPIAN KITA.



Ask me how AND i will guide YOU, SHANGHAI is waiting YOU lets be part of us!

With L0vE : Hanie
019-7311 798

# TESTIMONIAL -Wanita Berpantang

Just nak share another testimonial wanita perpantang dengan premium beautiful kepada semua readers saya. Credit to my biz partner Eta Ismail Blog yang share her happy customer testimonial ini.

The story begin...

Ni testimoni salah sorang customer ita...Kak Yati nama dia, salah sorang senior ita masa sekolah menengah dulu…before die email ita testimonial die, die siap sms2 ita dulu kate yg die happy sgt sebab terkejut baru 1 minggu pakai PB da nampak sangat perubahan kt body curve dia.

she’s even smaller than badan die mase first deliver….so i present you…. Sebelum tu nak cerita sikit la. kak yati ni asal nya kurus je tapi bila dah deliver sampai 3 orang mula la mengembang sana sini kan. Mana anak sorang dulu, xde la mengembang sangat bila dah masuk 2 dah start naik mendadak..walaupn control makan badan tetap naik kata dia. Lepas berpantang anak ke 3 ni kak yati start pakai Premium Beautiful [PB]..masa sarungkan PB Kak Yati masih lagi dalam tempoh berpantang tau..baru dapat 20 hari kalau  ak silap..semangat nak kurus balik kan... testimonial…





Tahniah Kak…ita really happy to hear that…yup…mesti boleh berjaya punye..dont worry…just a few kg to go.. You can do it!!!Go…Go…Go…!!! If you still curious to know how this thing work…insyallah sblm raya mesti da nmpak da perubahannya nanti..




With L0vE : Hanie

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails